Follow Me..

12 VERY Important Person & Things in my life

Assalamualaikum..

Dah agak lama tak update blog aku ni..bukan ape,baru2 ni tak da idea sangat..letih pulak..huhu ni baru terpikir nak tulis ape..aku nak wat list The 12 VERY Important Person & THings in My Life..yup2..everyone should have this list..let me start first..

ikut ranking ye..kita mula dri tempat ke 12..hehe


Ranking ke-12
Jeng-jeng..New Friend
 Who is HE??HE??..hehehe
Someone telah muncul dalam hidup aku..hehe..someone yang tetiba ja menyibuk dalam hidup aku & tetiba ja masuk list VIP ni..hehe..mm someone yang muncul bila aku sunyi,boring..cara dia yang lawak,menghiburkan hati,wat aku sentiasa epy..tak nak gtau lagi siapa si dia..bia lah rahsia dulu..boley jadi sapa2 ja kan..hehe..apa pun aku epy bila dia ada..walaupon jarang contact tapi bila dia datang,aku jadi ceria..hehe..kami tak ada pa2 hubungan istimewa lagi,bia la sebagai kawan dulu..kenal hati budi dulu..abang kesayangan aku dah nasihat awal2 suwoh kawan dulu..abang always know what best 4 me..thanks abang ^_^


Ranking ke-11
my ZTE BROADBAND Maxis..
tanpamu camna la aku nak connect internet..camna la nak connect ngan hampa suma ni..hehe..one of the most important thing..guna time boring,nak wat assgment n macam2 lagi..klu tak da ni ayok..susah2..dah la wireless kat umah tak da..kat kolej slow giler..huhu..cayunk kamo kerana 24jam berbakti pada aku..hehe..(tapi time tak bayar bil..tak boley connect..tak mo cayunk..hahaha)


Ranking ke-10

My best Friend HighschooL BM..
rindunya kat hampa..lama tak jumpa..last kuar masa balik raya bulan 10..yela masing2 dah bawak haluan sendiri..pikah kat highschool amik form6..aku lak kat UiTM Kedah..wani kat matrix changlung..bila la dapat kuar tengok wayang & makan sama2 lagi..  =(

Ranking ke-9

My UiTM Family a.k.a the best classmate ever..
weh korang..bila mau balik uitm??rindu sangat..ini la kawan suka,ketawa,enjoy,STUDY aku..hehe..memang terbaek lar..sayang & rindu sangat2 kat suma..make sure suma ada ye sem depan..tak sabar nak wat gila ngan hampa suma..cam slalu la kan..penyeri & penghibur hari2 aku di UiTM ^_^


Ranking ke-8
Ni lawak cikit ye..hehe

3 idiots..
haha..tak sangka kan dengan muka yang agak ganaz ala2 geng"star"(over je)..rupa2nya aku ni minat hindustan..haha..ye memang minat sangat2..cita ni memang ada something la..tak tau nak cakap apa something 2 tapi tiap ari lebih tepat tiap malam sebelom tido mesti aku akan tengok cita ni..tiap ari yang dok tido lambat tu aku mengadap cita ni lar..haha..tak tau la napa tak pernah rasa jemu dengan cita ni..jalan cerita,lagu yang ada makna tersendiri..fuh..& ada kenangan yang tak dapat di lupakan di sebalik cita ni..kenangan yang lawak & ada la cikit asa sweet 2 bagi aku lar..hehe..sampai bila pon aku tak dapat lupa kenangan tu..& setiap ari akan tengok cita ni..melainkan laptop aku jem @ rosak @ di serangan oleh virus2 yang tak di undang tak dapat la den nak nengoknye huhu..mintak2 dijaohkan benda2 @ penyakit2 dari menyerang laptop aku neh..hoho


Ranking ke-7
MyVI SE wana putih..
yeah..2 year more u will be mine..haha..GUARANTEE..just wait & see ye..kompem punya la..haha..auto lak 2..wat masa ni drive keta abah je dulu proton wira aeroback..nak pegi mana2 suma nek keta 2..best bila bawak sebab stering lembut & keta 2 laju..hehe


Ranking ke-6
 
 My Sweater..
(bukan gambar sebenar) hehe..ha memang penting sangat lar..kuar mana2 slalunya aku akan pakai baju lengan pendek kat dalam pas2 sweater..walaupon tengah2 hari panas terik 2 pon aku akan pakai sweater tp ikot mood gak..hehe..aku ni memang pelik sikit dah tengah2 ari terik 2 galak pulak p pakai baju sampai 2 lapis..hoho..jangan tanya napa jadi camto..tima la aku seadanya..hahaha..


Ranking ke-5
Compaq Presario V3000
my sweety lappy..huhu..dah banyak berjasa pada aku..laptop ni la teman aku tak kira ke mana pon..huhu..edit gambar,wat assigment,tengok movie suma dengan laptop ni..tido pon pelok laptop ku ni..hahaha..jadi cam bantal busyuk lak..hehe


Ranking ke-4
 Sony Ericson C510a..
my lovely fon..kekasih hati tercinta..teman sepanjang hayat..kemana pon bersama kamo..(walaupon ke toilet..hehe)..panjang kisahnya nak dapatkan nset ni..huhu mula2 beli dapat tak ori..cina 2 r tipu..huhu..then amik keputusan nak tukar..nset yang sama tapi nak yang ori..akhirnya dapat jugak & bertahan hingga sekarang..banyak dah gambar aku tangkap guna nset ni..suka,duka,enjoy,seronok..macam2..dari penang sampai la kelantan..merata dah nset ni g..banyak dah gambar dalam nset ni..hehe thanks 4 the services,credits 2 my nset..sangat berpuas hati ^_^


Third Place
 
Yup thats right..they are in the list..
MY ABANG ENCEM & AKAK SWEET
always with me..tak kira apa pon depa slalu ada untuk aku..& aku sayang depa sangat2..lawak depa wat aku terhibur..bila ngan depa aku asa cam tak da masalah dalam hidup,lupa suma jap..asa cam dalam dunia kami ja..dunia untuk gelak..hahaha..abang is..paling kuat gelak(tapi masa makan memang teramat serius..akak & aku pon tak berani tego..hohoho)..kadang2 aku asa abang is ni tegas & garang sangat tapi disebalik 2 dia sorang yang penyayang,caring,bertanggungjawab,(macho)..hahaha..just asa simple ja bila ngan abang..HE'S THE BEST BROTHER..
akak pulak lawak,tak pernah marah,slalunya akak la akan kena buli dengan abang & aku..haha..tapi akak sabo je..comey & manja hehe..cam abang,akak pon penyayang,caring gak..slalu ada bila aku perlukan nasihat..SHE'S MY SWEETEST SISTER..
tp nanti abang dah nak pegi jaoh..tinggal aku & akak ja =(


Second place

 Guess who??don't know??ok let me tell..
ini la kakak angkat kesayangan aku..the one & only..sorang ni ja yang aku ada..comey kan??hehe..dah 3 bulan dia jadi kakak angkat aku..best sangat bila ada dia..dia wat aku epy..aku banyak habiskan masa besama dia time study week..pagi2 dia la yang akan antar msg cakap "p mandi pas2 turun study..kak tuggu kat bk" hehe..time study dia memang serius..aku lak keja nak tido ja..hoho..dia la tukang kejut aku..paksa aku suwoh study..hehe..sayang dia sangat2..dia ni suka makan KFC Toasted Twister..slalu sangat la sebut pas2 ngan sos thai lagi..haha..slalunya untuk wat dia epy @ klu aku kuar,aku akan g cari Toasted Twister untuk dia..walaupon dia tak suruh..tak tau la napa aku wat suma 2 tapi yang pasti aku nak dia epy..comey bila tengok dia makan..lawak pon ada..hehe..dia ni manja cikit..tak sama cam ex2 kak angkat aku sebelum ni..sebagai adik,aku akan jaga dia selagi dia ada dekat dengan aku ^_^


The First Place 
 MY HAPPY FAMILY..
tak kira apa pon..family will be first..sayang sangat2 family aku ni..mama,abah,kakwen,alya,fizree,muqri..complete my happy family..
TAHNIAH 2 my family..hehehe..berjaya berada di ranking pertama..aku ingat lagi janji aku untuk keluarga..nasihat maksu..aku tak pernah lupa.. ^_^



THE END..

hehe ini la senarai 12 VERY important person & things in my life..wants to know me better???




jawab la???hehe
klu ada add la aku ye kat FB..
taip ja ariff afiza..nanti mesti jumpa..
klu tak jumpa msj ja aku kat no ni
017-5........ok dpt??hehe tq..
klu tak dapat jugak,tulis je comment kat bawah ye..
sampai cni je kot..nanti kita smbung lagi..
selamat pagi ^_^
Salam




mYdreaMz wilL cOmes tRue

Pelengkap Hidup

Assalamualaikum..

Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu
Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia




Hmm lagu ni wat aku teringat kat someone..walaupun baru ja kenal dia awal sem julai 2010,aku dah sayang dia sangat2..dia wat aku asa happy slalu..tiap ari aku teringat kat dia..bila dengar lagu ni terus aku teringat masa ngan dia..kadang2 asa cam nak nangis lak..rindu sangat kat dia..walaupun jauh,aku still amik tau sal dia tanpa dia sedar..hope dia tak lupa kat aku..akhir2 sem ni kami slalu gado..ada ja yang tak kena..bila dah tak jumpa ni lagi la susah..tiap ari aku antar msg kat dia..tanya khabar dia tapi dia tak balas..hmm maybe bz kot..aku nak dia tau yang aku sayang dia..maybe dia tak sedar lagi..slalunya aku akan ada untuk dia tak kira camna pon..kadang2 asa diri ni cam tak dihargai..tunggu la 1 ari nanti bila aku dah tak ada untuk dia..maybe masa tu baru dia sedar..hmm pape pon dia tetap di hati aku..sampai bila2..maaf la tak dapat nak cita lagi siapa someone 2..biar lah rahsia dulu ye..1 ari nanti aku akan tulis gak nama dia dalam post2 akan datang..aku tulis ni sikit ja sebab t'tiba teringat kat dia..klu aku cita banyak lagi nanti terdedah la siapa si dia..huhu..ok la..nanti sambung lagi yea..banyak lagi nak di cita nanti..
Salam..


mYdreaMz wilL cOmes tRue

My Kolej ~ MahSuri di hAti kU..

Assalamualaikum..
Ehem2....ha baru ja tadi pas tulis 1 post..ni dah nak start lagi..hoho..asa tak puas ati lak klu tak tulis sekarang..kang takot lupa lak..haha..okey2 post kali ni aku nak cita sal kolej comey..eyh2 ada lak kolej comey..hehe..kolej ape eyh nak panggil..mm2..kolej comey je lar..huhu..sory2 ade gangguan mental jap tadi..otak jam untuk 3 saat..hehe..ok dah kembali normal..hoho..ha kolej comey yang aku maksudkan tadi 2 ialah..jeng3..KOLEJ MAHSURI..(terdengar sorakkan penyokong kedah membanjiri blog aku)haha..yea kolej mahsuri..terbaek sepanjang zaman..terbaek jugak dari ladang(memandai je aku)huhu..
dah2..meqapu ja banyak..huhu..okey nak mula cita kat event first kolej mahsuri iaitu MALAM TAKRUF @ QIAMULLAI KOLEJ MAHSURI untuk pelajar part 1..ha ni ada cita lawak cikit..hehe..sebelum malam takruf 2 ada la khabar angin yang mengatakan bahawasanya(cey2 cam baca pengumuman nak raya lak..haha)..mm pemilihan JB dah di buat..adoi,hancus ati aku bila dengar..yela dah teringin sangat nak jadi JB time 2 tapi tak sempat g pemilihan sebab tak tau pape..hoho..tak pe la dah tak da rezeki kan nak wat camna..tima je la..huhu..ok dengan ati yang sedih malam 2 aku dengan cousin aku a'an jalan sama2 g dining mahsuri..kat situ la malam takruf part 1 diadakan..mm..dengan muka 50sen yang tak puas ati,kami pon tengok la keadaan sekeliling yang berhabuk(dalam hati berkata"ceh camni ka JPK mahsuri sambut kita"..sebenarnya tak puas ati g sal nak jadi JB 2..hahaha)..pas pusing2 tengok 360 darjah,tetiba terpandang la muka2 MACAM budak part 1 dok diri wat best jea kat depan skali 2..ha mula la nak kutuk,ni mesti JB2 baru..huhu..kecuali de la brapa orang senior yang aku kenal cam kak feedi,kak fafa yang aku tau memang JPK..fuh best punya kutuk sampai tak ingat dunia memang terbaek lar..punya la tak puas ati..huhu..30 minit pas2 pon dok kutuk g..1 jam pas 2 baru slow down jap..slow down jea, tak stop g bab kutuk2 neh..haha..pas2 mula la sesi nak kenal kan JPK MAHSURI..haha..part ni yang lawak..alangkah terkezutnya aku & "kawan2"+cousin aku tadi 2 bila mereka2 yang di kutuk dengan jayanya 2 adalah JPK..hahahahahahahaaha..(ketawa terbahak2 sehingga bayi yang sedang belajar merangkak terus bangun dan berlari..huhu) ..ini adalah kisah benar..adik2,abang & tidak lupa pada kakak2 DON'T TRY THIS AT HOME..hohoho..
memang tak dapat dilupakan la..hehe..3 minit pas2 teros insaf ha..terdiam sejuta bahasa..keh3..maaf beribu2 maaf ditujukan khas untuk JPK yang di kutuk secara tak sengaja..hehehe..pastu sambil2 kak feedi b'cakap2 kat depan 2 baru la dia gtau sal pengambilan JB..aku ngan a'an bersemangat teros..haha..kat situ la bermulanya kerjaya sebagai seorang JB..mula2 aku nak jadi JB kak feedi..tapi malam 2 kak feedi cakap nanti2 la sebab ramai orang pastu dia kata penuh dah so aku pon membawa diri ke tepi pantai..eyh2 pantai lak..silap2..tepi2 meja 2 ja..huhu...tetiba kak eika muncul dalam hidup aku..hehe..dan melamar aku menjadi JB dia bahagian sukan..aku pon ok ja & asa excited bangat..hehe..selesai suda..malas nak cita banyak2 sal malam takruf..tak da apa sangat pon..malam tu tido kat dining mahsuri ramai2..awal pagi buta wat Qiamullai..besoknya pulak ada perasmian 5'S..


 ha tengok betul2..tu cousin aku tengah berucap..haha..bangga la ngan hang a'an..hehe



ini la serba sedikit gambar2 masa malam takruf..actually banyak lagi..tapi tak laqat eyh den nak mengupload banyak2..hoho..

NEXT..

ha 2 3 ari pas malam takruf,tetiba kak feedi contact aku..dia tnya nak jadi JB dia tak..padahal time 2 aku dah jadi JB kak eika..kesian lak kat kak eika..tapi nak wat camna kan..tak kan aku nak tolak dah aku suka bahagian publisity..aku pon mintak la kebenaran kak eika..kesian kak eika kena cari JB laen..huhu

NEXT..

HARI SUKAN KOLEJ MAHSURI SESI JULAI 2010
hoho..alahai meriahnya..tak tau la nak cita camna..kita tengok gambar je la eyh..mari2!!..huhuhui

 ha..yang ni hadiah2 untuk pemenang masa sukan kolej mahsuri..suma ni hasil kreatif para JPK & JB2 nya..penat Ooo nak balut2 ni..tapi best la dapat luang masa skali ngan JPK & JB yang laen..hehe..ari sukan kolej mahsuri bertemakan tema TRADISIONAL 
..hohohohooiiiii...


 ni pulak senam robik ye..di ketuai oleh JPK2 yg comey2 ha..
kak dila..kak naja..kak mira..agak lawak ciket time ni sebab depa lupa step..hahaha


 ini dia 3 orang JPK ku..kak fafa JPK bahagian keusahawanan..my one & only bos iaitu kak feedi..n kak liza JPK bahagian dakwah..comey depa kan..hahaha  ^_^


 ni tak laen tak bukan yang depan dua orang 2 budak kelas aku..haha..ni depa maen futsal pakai ken batik..lawak kot..lari terkedek2 kejar bola..hahaha..sory buk am & buk wawa..ampun2..hehehe


 ha lima2 orang ni suma budak kelas aku..al maklum la ni kena calling2 baru mau turun..hehe..
ana..tira..kimah(also JB)..kak mira(yang ilang beg 2..haha)..
& nadia yang comey..hhohohohoi  ^_^


 ha ini lah rakan2 JB yg seangkatan dengan aku..tak kenal sangat suma..huhu..aku tau lisa, kimah, meen, eikin 1, eikin 2, ct, kila, una, masyee, eikha, wani..hohoho..ramai lagi..dalam 40 orang JB masa hari sukan ni tapi sekarang dah tinggal 30 jea..huhu  ^_^


 last & least..hehe..ni la JPK2 kesayangan aku..hohoho..dalam gambar ni ada 11 orang ja..lagi 4 orang tak da..g mana tak tau la..tak dapat di kesan..huhu..yang tak da dalam ni kak aida, kak fatin, kak pa'in, kak feedi..huhui  =)


dalam gambar ( kak aida..kak nadia..kak nana..kak adila..kak fatin nabila..kak pa'in..kak fafa..kak feedi..kak melur..kak mira..kak dila..kak eika..kak liza..sis..kak naja) ha gambar ni yang sempat aku edit masa tak da keja..free la konon(padahal banyak g keja tapi saja malas nak wat)..hehe..dalam gambar ni suma JPK ada..aku sumbat suma bagi padat dalam 1 gambar..hehe..lihat la..lihat la..comey tak???...(adik2 di belakang yang sedang bermain guli bertepuk tangan beramai2 sambil berkata "memang comey"..hehehe)
cam biasa..bukan ni saja koleksi gambar yang aku ada untuk hari sukan..ber puloh2 lagi..cuma tak larat nak upload ja..hoho..
^_^

NEXT..

mm kita tengok gambar je la ye..penat & pening suda nak taip ayat panjang2..hihohooo..


FESTIVAL KEUSAHAWANAN KOLEJ MAHSURI




ok..kat atas ni suma gambar semperna FESTIVAL USAHAWAN KOLEJ MAHSURI JULAI 2010...agak meriah la..hehe..banyak kedai jual makanan,barang2 cam tudung n banyak lagi..ciap ada karaoke lagi..hahaha..chantek la..best sangat3..thanks to JPK sebab diorang la yang handle suma..kami JB just tolong cikit2 ja..tima kasih suma yea  ^_^

hmm kat sini ada cita sikit nak kongsi..
sehari sebelom mula festival ni,aku kenal dengan sorang senior ni..kakak senior la..mula2 tak kenal sangat pon..aku asa cam tak sedar kehadiran dia..tapi melalui festival ni la aku mula kenal n rapat ngan dia..kami kuar g beli barang sama2..angkat barang2 sama2..wat keja susah senang sama2..akhirnya bila dah rapat ni aku amik keputusan untuk jadikan dia kakak angkat aku..hoho..dia pon tima la tawaran aku 2..haha..ayat cam pa ag..tapi serius la aku cakap dia memang kakak angkat terbaek..mm aku ngatkan tradisi amik kakak adik angkat ni kat sek menengah ja upanya kat universiti pon boley ada..hehe..bukan apa..aku amik kak angkat ni pon sebab bila dah jaoh ngan family,asa cam tak da tempat nak bergantung n yang boley wat asa cam kat umah..bila ada kak angkat ni,asa la cam dekat cikit ngan family walaupun tak sama..pape pon, aku sayang kakak angkat aku ni..dia la satu2nya kakak angkat yang aku ada & akan kekal camto sampai bila2 ^_^..fuh lega bila dah cita..hahaha
^_^

NEXT..


event terakhir & terbesar..iaitu MAJLIS BERBUKA PUASA A.K.A PROGRAM BUBUR LAMBUK PERDANA PERINGKAT KOLEJ UiTM KEDAH..anjuran MTK & JPK empat2 kolej..dengan bantuan JB2 dari kolej mahsuri,masria & malinja..best sangat event ni..coz ni event paling besar sem ni..n kat sini la dapat kenal suma2 JPK & JB yang tak pernah tengok sebelum ni..kami suma wat gotong royong sampai tengah malam..penat & letih sebab lepas balik dari kelas teros g Pusat Islam..memang meriah n happening..yang lawaknya time ni kan bulan puasa..kami masak bubur lambuk tengahari..kebetulan AKU cuti ari 2..so aku la jadi tukang rasa untuk empat2 kawah bubur lambuk 2..hahaha..klu sedap 2 memang alhamdulillah la..klu tak sedap no komen..haha..sebab puan 2  bagi aku rasa time bubur 2 tengah menggelegak lagi..panas gila kot..huhu..melecur lidah aku..4 kawah ngat sikit kew..hoho..tapi alhamdulillah 3 kawah memang sedap kaw2 larh..hahaha..siap di puji lagi oleh tetamu VVIP..hehe..1 kawah  tak menjadi..sebab time 2 memang lidah aku melecur, dah tak dapat nak rasa dengan baek..huhu..pasrah je la..dah la kawah yang tak sedap 2 dapat kat meja aku..hohoho..ape lar nasib badan..yang tau sedapnya 3 kawah g 2, abg jimmy president malinja merangkap ketua projek ni yang cita..alhamdulillah bagos la klu camto lega dengar..hehehe..jom kita tengok gambar2 yea..hehehe ^_^

 gambar ni aku amik masa malam gotong royong@potong memotong sayor2 yang bakal di campak masok dalam kawah besoknye..huhu..dalam gambar ni JB mahsuri..hartini..hazwani..meen..gud job gurlz..keep it up..haha  ^_^ 

 ha ni tag nama yang kena pakai masa nak wat keja2 alah suma ni..hehe..cantik gak..ni menunjukkan yang terlibat suma crew dalam program bubur lambuk ni..credit untuk yang wat tag nama ni yea..hehe..


ini suma geng2 JPK Mahsuri & Masria..bergabung tenaga memotong daun ape ntah..hehe..comey tengok depa wat keja..muka ketat ja..hahaha


ha ni 3 orangg JPK kesayangan gak ni..kak eika..kak liza..kak naja..hehe..wat muka comey pas kenyang makan bubur..haha..depa pon dapat kawah yang tak sedap gak..keh3..sory yea..^_^

haha ni la serba sikit mm tak sikit sangat la..banyak gak neh sampai kebas perot2 aku menaip..hoho..suma ni sal kolej aku..KOLEJ MAHSURI..& yang mana terlibat secara langsung & tak langsung..maaf la klu ada yang tak da gambar korang..gambar memang banyak, terlampau banyak sampai tak tau nak tunjuk yang mana..hoho..ni ja yang mampu aku tulis & tunjuk..harap tak la bosan sangat..huhu..penat neh..tak tau nak wat lawak camna bagi ceria sikit..nanti klu ada idea aku tulis g k..dun wory..banyak lagi aku nak cita..apa pon ini la kisah aku..maybe yang aku cita ni cam tak menarik sangat tapi apa yang betul2 jadi memang pengalaman yang aku tak dapat lupa sampai bila2..terima kasih sangat2 kepada :

1. MAMA & ABAH : sebab bagi sambung belajar kat UiTM KEDAH ni..
2. JPK KOLEJ MAHSURI : sebab bagi peluang aku jadi JB.
3. KAWAN2 SUMA : sebab slalu ada time suka & duka.
4. DIRI SENDIRI : sebab tak putus asa walau apa pon jadi..hoho


Mmm okey la setakat ni ja kot wat masa ni..sehingga bertemu lagi dalam post akan datang ye..Salam


mYdreaMz wilL cOmes tRue



This is Me

My photo
Wonderful thing to remember is the moment where its makes you laugh,cry & the memory created together..cant never be repeat..
Powered by Blogger.