Follow Me..

12 VERY Important Person & Things in my life

Assalamualaikum..

Dah agak lama tak update blog aku ni..bukan ape,baru2 ni tak da idea sangat..letih pulak..huhu ni baru terpikir nak tulis ape..aku nak wat list The 12 VERY Important Person & THings in My Life..yup2..everyone should have this list..let me start first..

ikut ranking ye..kita mula dri tempat ke 12..hehe


Ranking ke-12
Jeng-jeng..New Friend
 Who is HE??HE??..hehehe
Someone telah muncul dalam hidup aku..hehe..someone yang tetiba ja menyibuk dalam hidup aku & tetiba ja masuk list VIP ni..hehe..mm someone yang muncul bila aku sunyi,boring..cara dia yang lawak,menghiburkan hati,wat aku sentiasa epy..tak nak gtau lagi siapa si dia..bia lah rahsia dulu..boley jadi sapa2 ja kan..hehe..apa pun aku epy bila dia ada..walaupon jarang contact tapi bila dia datang,aku jadi ceria..hehe..kami tak ada pa2 hubungan istimewa lagi,bia la sebagai kawan dulu..kenal hati budi dulu..abang kesayangan aku dah nasihat awal2 suwoh kawan dulu..abang always know what best 4 me..thanks abang ^_^


Ranking ke-11
my ZTE BROADBAND Maxis..
tanpamu camna la aku nak connect internet..camna la nak connect ngan hampa suma ni..hehe..one of the most important thing..guna time boring,nak wat assgment n macam2 lagi..klu tak da ni ayok..susah2..dah la wireless kat umah tak da..kat kolej slow giler..huhu..cayunk kamo kerana 24jam berbakti pada aku..hehe..(tapi time tak bayar bil..tak boley connect..tak mo cayunk..hahaha)


Ranking ke-10

My best Friend HighschooL BM..
rindunya kat hampa..lama tak jumpa..last kuar masa balik raya bulan 10..yela masing2 dah bawak haluan sendiri..pikah kat highschool amik form6..aku lak kat UiTM Kedah..wani kat matrix changlung..bila la dapat kuar tengok wayang & makan sama2 lagi..  =(

Ranking ke-9

My UiTM Family a.k.a the best classmate ever..
weh korang..bila mau balik uitm??rindu sangat..ini la kawan suka,ketawa,enjoy,STUDY aku..hehe..memang terbaek lar..sayang & rindu sangat2 kat suma..make sure suma ada ye sem depan..tak sabar nak wat gila ngan hampa suma..cam slalu la kan..penyeri & penghibur hari2 aku di UiTM ^_^


Ranking ke-8
Ni lawak cikit ye..hehe

3 idiots..
haha..tak sangka kan dengan muka yang agak ganaz ala2 geng"star"(over je)..rupa2nya aku ni minat hindustan..haha..ye memang minat sangat2..cita ni memang ada something la..tak tau nak cakap apa something 2 tapi tiap ari lebih tepat tiap malam sebelom tido mesti aku akan tengok cita ni..tiap ari yang dok tido lambat tu aku mengadap cita ni lar..haha..tak tau la napa tak pernah rasa jemu dengan cita ni..jalan cerita,lagu yang ada makna tersendiri..fuh..& ada kenangan yang tak dapat di lupakan di sebalik cita ni..kenangan yang lawak & ada la cikit asa sweet 2 bagi aku lar..hehe..sampai bila pon aku tak dapat lupa kenangan tu..& setiap ari akan tengok cita ni..melainkan laptop aku jem @ rosak @ di serangan oleh virus2 yang tak di undang tak dapat la den nak nengoknye huhu..mintak2 dijaohkan benda2 @ penyakit2 dari menyerang laptop aku neh..hoho


Ranking ke-7
MyVI SE wana putih..
yeah..2 year more u will be mine..haha..GUARANTEE..just wait & see ye..kompem punya la..haha..auto lak 2..wat masa ni drive keta abah je dulu proton wira aeroback..nak pegi mana2 suma nek keta 2..best bila bawak sebab stering lembut & keta 2 laju..hehe


Ranking ke-6
 
 My Sweater..
(bukan gambar sebenar) hehe..ha memang penting sangat lar..kuar mana2 slalunya aku akan pakai baju lengan pendek kat dalam pas2 sweater..walaupon tengah2 hari panas terik 2 pon aku akan pakai sweater tp ikot mood gak..hehe..aku ni memang pelik sikit dah tengah2 ari terik 2 galak pulak p pakai baju sampai 2 lapis..hoho..jangan tanya napa jadi camto..tima la aku seadanya..hahaha..


Ranking ke-5
Compaq Presario V3000
my sweety lappy..huhu..dah banyak berjasa pada aku..laptop ni la teman aku tak kira ke mana pon..huhu..edit gambar,wat assigment,tengok movie suma dengan laptop ni..tido pon pelok laptop ku ni..hahaha..jadi cam bantal busyuk lak..hehe


Ranking ke-4
 Sony Ericson C510a..
my lovely fon..kekasih hati tercinta..teman sepanjang hayat..kemana pon bersama kamo..(walaupon ke toilet..hehe)..panjang kisahnya nak dapatkan nset ni..huhu mula2 beli dapat tak ori..cina 2 r tipu..huhu..then amik keputusan nak tukar..nset yang sama tapi nak yang ori..akhirnya dapat jugak & bertahan hingga sekarang..banyak dah gambar aku tangkap guna nset ni..suka,duka,enjoy,seronok..macam2..dari penang sampai la kelantan..merata dah nset ni g..banyak dah gambar dalam nset ni..hehe thanks 4 the services,credits 2 my nset..sangat berpuas hati ^_^


Third Place
 
Yup thats right..they are in the list..
MY ABANG ENCEM & AKAK SWEET
always with me..tak kira apa pon depa slalu ada untuk aku..& aku sayang depa sangat2..lawak depa wat aku terhibur..bila ngan depa aku asa cam tak da masalah dalam hidup,lupa suma jap..asa cam dalam dunia kami ja..dunia untuk gelak..hahaha..abang is..paling kuat gelak(tapi masa makan memang teramat serius..akak & aku pon tak berani tego..hohoho)..kadang2 aku asa abang is ni tegas & garang sangat tapi disebalik 2 dia sorang yang penyayang,caring,bertanggungjawab,(macho)..hahaha..just asa simple ja bila ngan abang..HE'S THE BEST BROTHER..
akak pulak lawak,tak pernah marah,slalunya akak la akan kena buli dengan abang & aku..haha..tapi akak sabo je..comey & manja hehe..cam abang,akak pon penyayang,caring gak..slalu ada bila aku perlukan nasihat..SHE'S MY SWEETEST SISTER..
tp nanti abang dah nak pegi jaoh..tinggal aku & akak ja =(


Second place

 Guess who??don't know??ok let me tell..
ini la kakak angkat kesayangan aku..the one & only..sorang ni ja yang aku ada..comey kan??hehe..dah 3 bulan dia jadi kakak angkat aku..best sangat bila ada dia..dia wat aku epy..aku banyak habiskan masa besama dia time study week..pagi2 dia la yang akan antar msg cakap "p mandi pas2 turun study..kak tuggu kat bk" hehe..time study dia memang serius..aku lak keja nak tido ja..hoho..dia la tukang kejut aku..paksa aku suwoh study..hehe..sayang dia sangat2..dia ni suka makan KFC Toasted Twister..slalu sangat la sebut pas2 ngan sos thai lagi..haha..slalunya untuk wat dia epy @ klu aku kuar,aku akan g cari Toasted Twister untuk dia..walaupon dia tak suruh..tak tau la napa aku wat suma 2 tapi yang pasti aku nak dia epy..comey bila tengok dia makan..lawak pon ada..hehe..dia ni manja cikit..tak sama cam ex2 kak angkat aku sebelum ni..sebagai adik,aku akan jaga dia selagi dia ada dekat dengan aku ^_^


The First Place 
 MY HAPPY FAMILY..
tak kira apa pon..family will be first..sayang sangat2 family aku ni..mama,abah,kakwen,alya,fizree,muqri..complete my happy family..
TAHNIAH 2 my family..hehehe..berjaya berada di ranking pertama..aku ingat lagi janji aku untuk keluarga..nasihat maksu..aku tak pernah lupa.. ^_^



THE END..

hehe ini la senarai 12 VERY important person & things in my life..wants to know me better???




jawab la???hehe
klu ada add la aku ye kat FB..
taip ja ariff afiza..nanti mesti jumpa..
klu tak jumpa msj ja aku kat no ni
017-5........ok dpt??hehe tq..
klu tak dapat jugak,tulis je comment kat bawah ye..
sampai cni je kot..nanti kita smbung lagi..
selamat pagi ^_^
Salam




mYdreaMz wilL cOmes tRue

11 comments:

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  

sal aku x dak pn kan?huhuhu...x pe..ucapan bgos..agak menarik..hehehe

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  

sal aku x dak pn kan?huhuhu...x pe..ucapan bgos..agak menarik..hehehe

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  

sal aku x dak pn kan?huhuhu...x pe..ucapan bgos..agak menarik..hehehe

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  

sal aku x dak pn kan?huhuhu...x pe..ucapan bgos..agak menarik..hehehe

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  

sal aku x dak pn kan?huhuhu...x pe..ucapan bgos..agak menarik..hehehe

Syiera Syahirah December 24, 2010 at 8:46 PM  
This comment has been removed by the author.
mYdreaMz December 25, 2010 at 12:51 AM  

panjang lg cita aku..dun wory..t hg mesti ada gak..hehe..bnyk gmbr nak tnjuk ni..t hg terkejut kot aku cita..hehehe..just wait n c ye ^_^

Syiera Syahirah December 25, 2010 at 2:46 AM  

yeahh..will wait n see..haha

mYdreaMz December 25, 2010 at 3:32 AM  

hahahahah =D

Just Sharing February 28, 2011 at 7:43 AM  

tang citer sal kak paIN tu, abg tersentuh ar..hehe
xsgka kak sebaik tu ea..thanx sbb biler arep de dia x lar bosan sgt..
abg pn xsebek kak n adik g...

mydreamzremind February 28, 2011 at 9:49 AM  

hehe..welcome..
abg jaga kak bek2 tw..jgn sia2kn dia
jgn tggl dia eyh..adk pcaya abg boley jga dia skrg n smpai bila2..



This is Me

My photo
Wonderful thing to remember is the moment where its makes you laugh,cry & the memory created together..cant never be repeat..
Powered by Blogger.